Ny kordegn i Aabenraa sogn

Mogens Juhl Jessen, kendt ansigt som kirketjener i Sct. Nicolai Kirke i Aabenraa Sogn, får nyt job fra februar. Han er netop ansat som ny kontorassistent og kordegn på Fælleskontoret på Næstmark, hvor han afløser Kirsten Balleby Larsen, der efter 16 år som ansat i sognet har valgt at gå på pension.

Mogens Juhl Jessen blev for to et halvt år siden ansat som kirketjener i Sct. Nicolai Kirke. Han har tidligere arbejdet mange år i luftfartsbranchen, indtil corona-krisen ramte branchen hårdt. Da han blev formand for og kontaktperson i Bjolderup Uge Sogne, fik han interesse i og kendskab til arbejdet i folkekirken og besluttede at fortsætte ad den vej. Han er 55 år og bor i Bolderslev sammen med sin kone.

Som kirketjener har Mogens Juhl Jessen haft stor kontakt til mange mennesker i kirkens daglige liv, og det får han også som kontorassistent og kordegn på kirkekontoret. Det er ham, der blandt andet tager imod henvendelse om dåb, vielser og bisættelser/begravelser, ligesom han får nær kontakt til de ansatte i sognet. Også en del af sognets omfattende kommunikation udadtil på mange platforme bliver en af hans opgaver.

_ Jeg er faldet rigtig godt til i Aabenraa Sogn og glæder mig meget til min nye rolle som kordegn/kontorassistent, siger han.

Kirsten L. H. Christensen

Januar 2023