Kapellet


Midt på Aabenraa kirkegård ligger kapellet. Adressen er: Gammeldam 16, 6200 Aabenraa.
Kapellet er bygget i 1932 og tyve år senere i 1952 blev bygningen forlænget med et krematorium. I 1997 gennemgik bygningerne en gennemgribende renovering, for at fremstå mere lyse og moderne.

 
 

Lysere og lettere kapel


Tidligere formand for kirkegårdsudvalget Henrik Alsted skrev om ideerne bag moderniseringen:

Menighedsrådet har gennemført en større renovering af kapellet på kirkegården. Hovedprincipperne for arbejdet med renoveringen har været at skabe lyse og venlige rum. Rum med en enkel og klar karakter af højtid og ro.

For at give mere dagslys inden for og for at man kan ane det grønne udenfor er der sat nyt matteret glas med en smal klar kant i vinduerne.

De mørkebrune bænke er erstattet af lyse, enkle birketræsstole, der fremtræder meget lette. På sædet ligger der en mørkerød hynde, der giver kontrast til alt det lyse. Gulvet er lavet af lysegrå kalkstensfliser med naturligt spil i.

Belysningen er helt fornyet. Der hænger tre store lysekroner over midtergangen og der er lamper med oplys på væggene i begge sider af rummet. Der er lagt meget vægt på, at lyssætningen skal understrege rummets stemning af alvor og harmoni, men også af lyst håb.

 

Forandret og fredfyldt
Kisten kommer nu til at stå inde i kapelsalen, idet den hidtidige niche ind mod krematoriet er lukket med en let bruneret messingbeklædt fløjdør. Det betyder, at kisten med den afdøde er mere centralt placeret i forhold til de pårørende i salen end tidligere. Døren er forsynet med et meget enkelt kors, der indgår på en naturlig måde i dørens opdeling.

Alt i alt er kapellet forandret til et meget mere lyst og venligt sted med en fredfyldt atmosfære. Vi håber at menigheden og andre brugere vil tage godt imod nyindretningen og føle, at den danner en værdig og smuk ramme om den højtidelighed, man deltager i.

Der er plads til 130 personer. 

 

Orglet 

Orglet stod tidligere i Kirkeladen på Høje Kolstrup.